Är det värt att ta sig till bolaget?

2010-12-30 @ 14:05:02

Imorgon är det nyår och jag vet inte vad jag ska göra. Jag ska ha kiddow och vi ska på middag hos mormor och hans ska sova där, mer än så vet jag inte riktigt. Tänkte att jag skulle försöka ta mig in på systembolaget men det lär ju vara fullt med folk och allt är säkert utplockat :/ Fast jag får väl göra mig ett försök iaf, slutar ändå lite tidigare och ska till centan och leta efter presenter till min lilla <3

Men alltså jag tänkte på det här med systembolaget.
Vi hade en liten konversation på fb, där någon hade gjort ett inlägg och folk hade skrivit upp vad dom tyckte att bolaget skulle innehålla, och där var saker som:
Smakprover :P
Mellandagsrea
Drive-in
Nattöppet på röda dagar :D
Medlemskort likt medmerakortet där man samlar poäng

Sen så tycker jag personligen att dom borde ha större utbud om det nu bara säljs alkohol på systembolaget och inte i vanliga affärer, då borde dom faktiskt göra bolaget till någonting extra!
Att det ens finns ett systembolag är löjligt faktiskt, som om det gör att folk dricker mindre? Knappast.
Tänk er att ha monopol på en sådan sak! eller som att ha monopol på mjölk! Det ska jag ta, hur kul tror ni att det är sen!? Jag ska bara sälja den med minst 5 mil emellan varje mjölkaffär och förpackningarna skulle säljar för mellan 50 och 5000 kr beroende på årgång :D
Jag kommer bara ha öppet på måndagar, varannan onsdag och vissa torsdagar, mellan 11-15 och innan storhelger så stänger jag igen alla mjölkbutiker en vecka innan :D
Likt systembolaget.


Puss


Idag är en bra dag

2010-12-30 @ 11:26:48

Meeen vilken fart det var på familjebostäder då för jag har redan fått tillbaka pengarna som blev dubbelt betalt, vad glad jag blir :) Då slipper jag tänka på vad allt på neos kalas ska kosta :D <3 <3
Nu är det den nyheten
Jannike kom hem igår
jag har fått mer jobb
Kiddow fyller år
Och jag fick tillbaka pengarna direkt
Idag är faktiskt en jättebra dag :)
Nu ska jag ta och gå på lunch och äta min gryta som jag har levt på i tre dagar nu haha, så jobbar man som ensamstående, man gör mat två ggr i veckan som räcker i flera dagar. Man måste ju hinna med allt ;)
Puss på er


Hejsan!

2010-12-30 @ 10:53:35

Jag gillar att det är två jobb som slåss om mig :P blev bytt till ett annat ställe nu för att dom inte ville ha någon annan än mig, DET VAR DET INGEN SOM TRODDE VA!?
Nä trodde väl det.
Men det ska bli roligt, jag är glad över att det har löst sig med jobb ett litet tag fram över nu så jag slipper ta studielånoch kan betala för mig sj. :)

Jag har tänk..
Alltså man betalar ju skatt, i stockholmskommun så betalar man 17,48 sen är det ju landstingsskatt på 12,10, dessutom så är det en försammlingsavgift på runt 76 öre om man är med i svenska kyrkan som alla som är födda i sverige blir. Men man kan ju gå ur svenska kyrkan och slippa den skatten och bara betala 7 öre i begravningsskatt eller vad det var, vilket blir ganska stor skillnad på ett år och ju mer man tjänar såklart. Men frågan är ju om man ska göra det eller inte, skatten går ju till prästers lön och förvaltning av kyrkor och så vidare men jag är inte speciellt kristen och går aldrig i kyrkan men jag gillar kyrkan och jag vill att dom finns kvar. Min famor har gått ur svenska kyrkan för att hon inte är troende men jag antar att jag helt enkelt är lite mer gammalmodig än min farmor :P
Anywho
Det jag egentligen vill veta är ju självklart om jag hamnar i helvetet ifall jag går ur svenska kyrkan och låter bli att betala den skatten. Fast kan man verkligen hamna i himlen eller helvetet ifall man gått ur svenska kyrkan. Dessa religionsfrågor är inte lätta! Och folk gnäller över pensionsfrågor! Bah!

Puss ;)


Vet ni vad :)

2010-12-29 @ 15:05:14
Dom gillar mig på jobbet säger dom och jag får två veckor till för att dom nya är för okunniga thihi så jag är bokad i två veckor till. Jag tar det som en komplimang och tackar och tar emot :)
Haha och nu sa precis chefen här att hon byter ut en annan tjej som hon bokat från samma företag mot mig mohaha. Ja nu är jag glad ;)
Det var egentligen bara det här jag ville skryta om så puss!

Att tänka innan man talar är som att torka sig i arslet innan man skiter

2010-12-29 @ 14:37:44

Varför skriker folk i telefonen?
Det måste ju finnas fler där ute som håller med mig om att det är en av dom jobbigaste sakerna som finns, tror folk seriöst att man ska höra bättre då? Haha NEJ det är bara obehagligt när du skriker i telefonen, prata normalt så man hör.

Jag gillar faktiskt inte att prata i telefon alls, dels för att många jag känner skriker i telefonen ( som när dom åker tunnelbana herreguuuud!) Och dels för att jag blir så lättdistraherad haha och har svårt att koncentrera mig på vad folk säger i ena örat medans jag har andra ljud i andra örat. Sen att sitta och hålla i en telefon när man faktiskt kan göra annat är ju bara onödigt :) Träffar hellre mina kära vänner eller skickar ett sms och får allt sagt på en gång :)

Fast Jannike, dig kan jag ju såklart alltid prata med i telefon men det är ju bara för att vi har si innihelvetes mycket att diskutera jämt haha <3

Och det mest ironiska i mitt liv just nu är väl att jag jobbar i växeln och sitter med ett headset 8-16.30 varje dag haha och vad jag inte kan förstå då är ju dels varför folk skriker (?) Varför folk med dålig svenska pratar tystare när dom ska uttala svåra ord (som om jag skulle ha lättare för att höra då?) Varför inte folk väntar med att ringa hit tills deras ungar slutat skrika (!!) Och hur folk är uppfostrade! Hade ingen aning om att folk är så dåligt uppfostrade och så otroligt otrevliga mot främlingar bara för att man sitter i en telefon.
Jag är aldrig otrevlig mot folk jag inte känner eller aldrig har pratat med, att vara artig skadar aldrig. Vi är inte ljur och vi kan alla prata.
Men jag gillar gratiskaffemaskinen :D

Så.
Puss!


Hej hej!

2010-12-29 @ 10:30:11

Hej igen :)
Idag är jag så arg så på väg hem från jobbet så ska jag mula gamla tanter, tvinga hundar att äta gul snö, skotta tillbaka snö framför bilar och hälla vatten i uppförsbackar och på övergångsställen!

Herregud vilken ångest jag fick idag när jag skulle gå in på mitt konto och se hur mycket pengar jag har och planera lite för födelsedagsfirandet. Nästan helt tomt!? Min hyra har dragits två gånger och det är ju nästan 10 tusen (!?)
Bara några dagar innan kiddows födelsedag då typ tusen gäster kommer och jag som inte har hunnit köpa någonting ännu.. Ringde upp familjebostäder och dom sa att dom skulle skicka tillbaka pengarna men jag får dom nästa vecka (!!??) Panik.. Jaja problem är ju till för att lösas och det har jag nog blivit mästare på nu :P

På jobbet är det så lugnt nu så jag skulle lika gärnat kunna stanna hemma, fast det gör ju inget att tjäna pengar på att sitta framför datorn och göra ingenting hela dagen :P Och imorgon är ju sista dagen här så det känns inte alltför hopplöst att hålla ut. Undrar vad som kommer hända efter det. Jannike sa "Nej men känn ingen stress på att hitta ett nytt jobb du har ju trots allt hela två dagar på dig att hitta ett nytt" Jag tror den meningen gav mig magsår :P
Hon kom föressten tillbaka till stockholm igår efter att ha firat jul och sånt på Gotland, har saknat min särbo <3

Så nu har jag skrivit av mig för ett litet tag.
Puss!



Ringde till csn

2010-12-28 @ 12:42:16

På lunchen och ansökte om studielån nu till vårterminen, duktigt va. Bara två dagar kvar nu till nothingness, får ju iaf mer tid över til kiddow när jag slutar jobba men hur kul är det att vara hemma varje dag. Kommer bli sådär manisk igen som dör innombords om jag ser en damtuss, går runt och viker om saker i lådorna för att dom skrynklat till sig när jag tog fram ett linne, hälla kaffe i sängen bara för att få tvätta lite. Hehe nästan så illa är det, tycker inte ni också att det är helt värdelöst att vara arbetslös? Jag hatar det..
Eller arbetslös är jag ju inte riktigt för dom lär väl ringa från prime då och då men heltidsjobbandet är det ju slut med. Ojojoj..
Kanske ska bli kattuppfödare?
Skvallerkärring?
En sån som ringer till kommunen och gnäller om allt som inte står rätt till i farsta?
Börja skriva insändare till tidningar?
Sälja situation stockholm?
Gå en drejkurs?
Lära mig rida?
Bli en shoppaholic och övertrassera mina konton och kreditkort?
Virka kanske?
Starta en syjunta för alla andra förortsmorsor som mig och sy ett lapptäcke som vi ger till kungen?

NU börjar jag bli deprimerad över vad jag själv skriver så jag ger upp och går in på ams.se....

Puss


Inkasso och bostadsbidrag..

2010-12-28 @ 10:10:31

Behöver jag säga mer..Alla dessa räkningar och utgifter, det är helt stört egentligen hur allting kan vara så dyrt. Behöver ett nytt jobb snarast då mitt vikariat går ut om två dagar. Men jag löser det.
Idag är inte den bästa dagen, det mesta känns sådär hopplöst. Fast det löser sig säkert, jag försöker ha en plan B ifall att. Saknar min kiddow idag också, han har varit hos sin pappa sedan juldagen men förhoppningsvis får jag träffa honom idag. Har tydligen tappat makten där också men gör jag inte som exet vill så ljuger han om mig för soc, snällt va?

Alla jobb borde ha ett ångestrum där man kan få gå in och skrika av sig och slå på någonting :) När jag blir stor och bor i ett slott så ska jag ha det där :)

ÅH PÅ SÖNDAG FÖRESSTEN! Så fyller min lilla kiddow 2 år!! Åååh jag är så glad, han börjar bli så stor och jag är så otroligt stolt över honom. Vi ska ha kalas hemma med familj och lite vänner till oss, mest mig då han inte har så många kompisar än men han får låna mina :) Så idag blir det nog att köpa balonger och sånt. Presenter ska ju inhandlas också, har lite dålig fantasi men jag vet ju vad han gillar så det löser sig väl inne i leksaksaffären :) Finns det något roligare än att köpa presenter till sitt lilla barn? gillar att hans födelsedag och julafton ger mig en anledning att ge honom massa paket <3

Lite negativt och lite positivt idag
Men det är ju så livet ser ut :)


Puss puss


Dö jävla snö!

2010-12-03 @ 11:47:34

Shit alltså vad mycket snö det är nu! Sitter på jobbet och tittar ut genom fönstret. Alla bilarna på parkeringen som stått här sen ett par timmar tillbaka är helt igensnöade. Tog en hel evighet att komma fram till dagis imorse för dom har ju inte hunnit ploga i farsta och vagnens små hjul är INTE gjorde för snö, va helt genomsvettig när jag kom fram...Kiddow blev helt förkrossad när jag lämnade honom imorse :( Det var verkligen jobbigt och när jag sa att pappa hämtar idag och inte jag så bara skrek han.. Hatar det här...
Kiddow blir bara mammigare och mammigare, det är bara en dagisfröken som får ta emot honom på dagis och han blir inte längre glad av att jag berättar att han ska till pappa. Han är blyg för folk som hälsar på bussar och så. Är kanske bara en fas för han brukar ju alltid vara så öppen och glad..

Igår när vi satt och åt så läste jag i en tidning så hör jag
-mamma? mamma? mammammammammammammammamamma!!
haha
-Ja älskling?
-Titta däh! (pekar bara rakt ut i rummet)
-Haha vill du ha uppmärksamhet? Är mamma tråkig?
-Mmm okeJJå!

Mitt hjärta smälter!! Underbara unge! Det är så sött nu när han börjar prata med mig <3 Myspelle
Ska kolla på julklappar idag efter jobbet tänkte jag, ska bli så roligt att se när han öppnar sina klappar!

Mamma älskar dig mest i hela världen, det får du aldrig glömma <3


Hej er

2010-12-02 @ 13:01:43

Vad kul att se att min blogg blir flitigt läst även fast jag inte skrivit något sen den 18.e nov. Suckers..

Är tillbaka på jobbet nu efter att jag överlevt influensan. Det var en mycket svår tid och jag har spenderat två veckor med att se mitt liv passera i revy så det känns skönt att veta att jag lever igen!
Men jag har inte saknat mitt jobb alltså, samma sak varje dag..

Känner att jag behöver göra något radikalt.. Vill typ hoppa upp på skrivbordet, visa trosorna och dra opassande skämt, ge mina kollegor fingret och berätta för en och en varför jag tycker att just dom suger sedan storma ut härifrån och gå och kasta brinnande hundbajspåsar på fasaden, sen hem och damsuga.. Men jag sitter snällt här och tar emot samtal från idioter som kallar mig idiot och är idiotiska..

I helgen är jag barnledig så tänkte nog passa på att köpa julklappar, mysigt men har ju inte allt för mycket pengar till det då kiddow varit sjuk så det har tagit på min lön att vara hemma med honom sen har min roomie flyttat ut så har hyran att betala själv och sen råkade jag impulsköpa ett bord och sex stolar igår...Fast det var jättefint och passa bra in :)
Men det blir nog bra, jag lyckas ju alltid lösa mina pengarproblem så att vi har allt vi behöver :)
Ser fram emot julen <3 men ser mindre fram emot att jobba ända fram till julafton så att jag inte hinner julpynta eller laga julmat, vart är min man som försörjer mig så jag kan avvara tid för sådant???
Jaja det får vara allt för just nu :P
Puss på er <3


RSS 2.0